OM LÄGERELDEN

Jakten och fisket finns i mina gener. Jag har vuxit upp på en liten lantgård där jakten och fisket var en naturlig del av vardagen. Lägerelden är för mig en dröm som jag länge levt med. Målet med Lägerelden är att kunna erbjuda mina gäster lika fina och minnesvärda fiske och jakt upplevelser som jag själv haft i den åländska skärgården. Eftersom alla i en grupp inte har samma intressen erbjuder vi också kompletterande aktiviter.
Det var kring lägerelden som historierna berättades, tankar utbyttes och ideer föddes. Jag vill att mina gäster, utöver en fin fiske eller annan aktivitet också skall få en sådan helhetsupplevelse som ger ett mervärde och blir ett fint minne. Det är kring lägerelden vi delar våra upplevelser med varandra. Det är då som både fiskarna och våra tankar växer.

De tre senaste åren har Roger Nordlund guidat vinnaren i Gäddfighten finalen. Bilden är ifrån tidningen Nya Ålands framsida.
De tre senaste åren har Roger Nordlund guidat vinnaren i Gäddfighten finalen. Bilden är ifrån tidningen Nya Ålands framsida.

Roger Nordlund 61 år, grundutbildning ekonomi, tjänstemarknadsföring vid Åbo Akademi. Efter studierna arbetade jag 6 år som marknadschef för Viking Line på Åland och ansvarade då för produktutveckling, marknadsföring och försäljning av stugor och hotell på Åland. Under den tiden arbetade jag också aktivt med att utveckla sportfiske produkten på Åland som ordförande för Turistförbundets sportfiskegrupp. År 1991 blev jag medlem i den åländska regeringen och har allt sedan dess jobbat med politik på heltid fram till år 2015, bl a 8 år som lantråd (regeringschef) och 4 år som Talman i Ålands Lagting. Under mina år som politiker har jag aktivt och medvetet använt mig av fiske och jakt i mitt relationsskapande arbete med god framgång.